Kopasztó fenyőgyanta őrlemény
A Natural kopasztó fenyőgyanta régi hagyományok szerint, természetes anyagokból előállított termék, amely teljes értékű gyantából, kémiai anyag nélkül készült.
Ausztria és Erdély egyes részein disznóvágás alkalmával a disznót kopasztják. Ez azt jelenti, hogy a szalonna fogyasztása közben az ember nem lát szőrtüszőket a szalonna bőrében.
A fenyőgyanta használata disznóvágáshoz
A levágott disznót egy teknőbe helyezzük a hasára fektetve. Megszórjuk a hátán és oldalán lévő szőrt a fenyőgyanta őrleménnyel és utána ráöntjük a kopasztó vizet. Így a szőr ragacsossá válik és kézzel tépve könnyen kiszedhető. Ezután átfordítjuk a hátára és ugyanezt a műveletet a hasi oldalon ismételjük. Miután a szőrt eltávolítottuk, kivesszük a vízből és szalmával szép pirosasra, enyhén barnára pergeljük a disznó bőrét, vigyázva arra, hogy a disznóbőr ne repedjen ki. Ezután hideg vízzel és gyökérkefével a disznót tisztára mossuk. Most már jöhet a felbontás.
Az így előállított szalonna fogyasztói szemmel étvágygerjesztőbb, gusztusosabb, mint a kopasztás nélküli.
Egy csomag átlagosan 2-3 db 100 kg-os disznó szőrtelenítésére elég.
A fenyőgyanta használata kacsa-, liba kopasztáshoz
A fenyőgyanta őrlemény kiválóan alkalmas baromfi (tyúk, liba, kacsa, pulyka) kopasztására is.
Egy csomag gyanta átlagosan 20-25 db kacsa kopasztására elegendő. A levágott szárnyas tollazatát langyos vízbe kicsit megáztatjuk, majd rászórjuk a fenyőgyantát és jöhet a kopasztó víz. Így a tollak tapadóssá, ragacsossá válnak, ezáltal könnyen kiszedhető a pehelytollazat is. A termék lényegesen megkönnyíti a kopasztás folyamatát.
Gyors szállítás: 1-2 munkanap
Kiszerelés: 450 gramm / csomag
Gyártási hely: Ausztria
Hűvös, száraz helyen tárolandó.
Minőségét korlátlan ideig megőrzi.
JoomShopping Download & Support